ALTA  LANGA De belangrijkste nieuwigheid is de vervroegde datum van ongeveer drie maanden: de volgende editie van het Hazelnut Bike Festival - het evenement gewijd aan de promotie van het toerisme in Alta  Langa - zal plaatsvinden op zaterdag 18 en zondag 19 mei. Het programma is al gedefinieerd, met de tijdrit tussen Sinio en Albaretto della Torre op zaterdagmiddag en de gran fondo San Maurizio 1619 op zondag, het voorstellen van de getimede delen die de consensus van de deelnemers aan de editie van dit jaar hebben verkregen.
 
Het evenement, georganiseerd door het team Divine Cycling en wordt ondersteund door de stichting Gallo en het toerisme Alba, Bra, Langhe en Roero. Inschrijven kan al op de website www.bikefestival nocciola.it
 
Ons voorstel voor  deelname aan dit evenement met een totaalprogramma aan prijs 295 € per persoon 
 
-  3 overnachtingen in Boutique Style Hotel met groots buffet ontbijt (twee persoonskamer) 
-  3 pasjes per persoon om op authentieke plaatsen in de 4 dagen ter plaatse Slow Food te proeven, rechtstreeks bij de producentµ
-  2 degustaties bij artisanale, kleine wijnboeren uit Barolo & Barbaresco 
-  toeristische kit met roadbooks barolo, barbaresco, roero tour 
 
 
 
 
 
 
 
GALUP Het Piemontese banketbakkerijbedrijf Galup van de ondernemers Giuseppe Bernocco en Sebastiano Astegiano uit Keraschesi heeft de Special Mention in de categorie "Desserts" gewonnen tijdens de eerste editie van de Piemonte Food Awards 2018, de Oscars of agro-food excellence.
 
De Piemonte Food Awards zijn in het leven geroepen om het engagement en de competentie van de Piemontese bedrijven in de agro-voedingssector te vieren.
 
Het Gala van Piemont Food Awards werd gehouden op zaterdag 17 november in de prestigieuze locatie Golf Club La Margherita. Maar liefst 128 bedrijven hebben zich in de 9 categorieën voorgesteld om het evenement Piemonte Food Awards te winnen.
 
De avond werd bijgewoond door speciale gasten: de Koreaanse journalist Baek Nang Yong, de blogger Dario Ujetto, de blogger Paola Uberti, de regionale raadslid Elvio Rostagno, de burgemeester van Carmagnola Ivana Gaveglio en Umberto Montano, 
 
Het evenement werd bedacht door Donato Ala, een journalist en evenementconsultant, en werd gehouden onder het beschermheerschap van de regio Piemonte, Coldiretti en de Georgofili Academie.
 
Wil jij deze Panettone voor Kerst of andere merken?  Check dan via de website www.madeinpiedmont-wines.be  
 
 

 

Zondag 21 oktober 2018 ging het event "Royal Truffle 2018" door.  Dit gaat om een prijs die Reale Mutua gedurende negen jaar heeft toegekend aan de beste witte truffel van Alba die in de eerste weken van de beurs aan de juryleden van de truffel werd gepresenteerd.

 

In dit uitzonderlijk jaar voor kwaliteit en kwantiteit van het product, reikte de jury de derde plaats uit aan de 450 gram truffel gepresenteerd door Davide Curzietti, de tweede prijs aan de 460 gram truffel tentoongesteld door Franco Robaldo en eerste prijs op het Royal Truffle podium was voorzien voor de exemplaar van 628 gram uit Roero Roero, gebracht door Emanuela Robaldo en Franco Canta (Faje Gastromie), beslist één van de grootste truffels die de laatste edities van de "Royal Award" hebben gewonnen.

Wil jij nog deze of volgende maand een weekend Piemonte inplannen? Vul dan snel het antwoordformulier in! 

 

 

Truffelbeleving in Alba,  weekendtrip

Wat is nu nét het dilemma van diegene die zich de luxe kan permitteren van te genieten van het Witte Goud van Alba, namelijk de Witte Truffel?  Voor wie niet gepensioneerd is en moet vrijaf nemen is ons standaardprogramma met 4 dagen niet altijd mogelijk omdat men 2 dagen moet vrijaf nemen om te vertrekken op vrijdag en terug te keren op maandag. Heel vaak kregen we de reactie dat men zeer graag wil maar niet kan.  Dus bestudeerden we vluchten en kunnen we je een witte truffel beleving aanbieden met vertrek zaterdag ochtend en terugkeer zondag avond.  November blijkt de beste keuze te zijn om nog te genieten van betaalbare vluchten.

Hoe verloopt jouw truffelweekend? 

Je vertrekt vanuit Zaventem of Amsterdam en staat reeds op Italiaanse bodem,  namelijk Malpensa om 8.30u, even de wagen ophalen, en tegen 11u00 bent u reeds in de omgeving van Barbaresco aan het nippen van een heerlijk glaasje wijn met hapjes of gaat u op de weg tussen Malpensa en Alba een wijndegustatie beleven bij een domein waar u beslist enkele van de meest "autoctono" wijnen degusteert en vooral ook een wijnbeleving die beslist nazindert.  Barbaresco, Neive, Neviglie zijn enkele van de dorpjes die je op dag 1 kan bezoeken.  Lunchen doe je op de plek waar quasi enkel de locals komen,  met een uitzicht van 360 graden over de wijngaarden van Barbaresco.  Daarna trek je richting Alba,  krijg je een truffel producten degustatie en kan je de Fiera Internazionale del Tartufo Bianco bezoeken.   Ook langsheen de talrijke Slow Food en Wijnstandjes slenteren en her en der proeven.

Logeren doe je in een 4* boutique hotel waar je voor die prijs/kwaliteit je een topervaring zal hebben, én ook het meest indrukwekkende ontbijt. De diner locatie bereik je te voet,  amper 5 minuten stappen af het hotel.  Je kan kiezen voor een viergangendiner of een acht gangen Michelin ster diner,  met wijnarrangement inbegrepen,  mét of zonder witte Alba truffel. 

Op zondag voorzien we voor jou een Barolo Riserva degustatie,  jaargangen vanaf 2006,  en zal je één van de meest imposante wijnkelders bezoeken. Daarna is het jouw agenda, wat jij liefst wil beleven,  wat aan bod komt.  Een truffelzoektocht,  een trip met roadbook langsheen de 10 andere dorpjes? Wij zorgen voor maatwerk! 

Tegen 17u00 verlaat je dit gebied waar de truffelgeur overal present is,  waar je uitmuntende wijnen geproefd hebt en exquiste gerechten van de heerlijke Piemontese keuken geproeft hebt.  Om 21u10 vertrekt jouw vlucht naar je thuisland. 

Interesse? Vul het contactformulier in!  

 

Slow Food Kermesse -  Terra Madre in Turijn

Terra Madre - Salone del Gusto is eergisteren van start gegaan in Turijn. Men zou er kunnen van uit gaan dat het absoluut meer comfort zou bieden als men alle buitenlandse standhouders zou hosten in Turijn. Carlo Petrin zag het helemaal anders.

 

Er werden gastgezinnen aangezocht in Alba en 48 van de buitenlandse gasten uit Bosnië Herzegovina, Montenegro, Thailand, Togo,  Zuid-Afrika, Hawaï, Zwitserland zullen de gastvrijheid genieten van Alba. Zelfs 35 gastgezinnen zetten hun deuren open voor de 2de keer. Roberto Prunotto coördineerde het geheel, ook het bijzondere diner wat de buitenlandse gasten de gelegenheid biedt om kennis te maken met onze streekgerechten gerechten op basis van pure, lokale producten.

Maar ook Bra is host van 36 buitenlandse gasten uit Congo, Russia, Nigeria, Uganda, Mexico, Equador, Bolivia, Us én ook zij zijn de genodigden van een exclusief diner.

 

Nieuw op Terra Madre is het feit dat men de studenten van de Universiteit inschakelt als personal shoppersdie de klanten bij hun aankopen begeleiden. Carlo Petrin heeft ook een creatieve insteek: met een type moorddiner, een reuze schattenjacht en nog andere actieve issues moet het allemaal nog meer “power” geven.

 

Barachin

 

Niet iedereen kan richting Turijn gaan om Terra Madre Slow Food “life” te beleven, en dan denken we allereerst aan wie het niet breed heeft. Daarom wilCarlo Petrin met “Barachin” hebt verschil maken. Het gaat om een menu,  gemaakt door professionele zeer hoogstaande koks zoals Enrico Crippa en wat in een geschenk verpakking vaccum gestoomd geleverd wordt in diverse restaurants in de regio.  Deze restaurants waaronder ook een aantal sterrenrestaurants openen zaterdag middag – heden dus – de deuren voor wie zich niet kan permitteren een restaurant aan te doen.

 

Your Piedmont Expert

Karina Imschoot

Why is she your best choice for Top Quality Time Holidays?

She visited Piedmont in 2006, fell in love with the region, spent holidays 4 times a year in Piedmont and finally has settled her home in Piedmont in  2012.

She lived in both places:  first Cherasco, then Barbaresco but returned to Cherasco.

With her knowledge,  with the fact that she came in as a tourist as well and lived all experiences as a tourist,  she is a perfect match for your quality time in Piedmont

Onze Voorwaarden

Reservatie- en Annulatievoorwaaden

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.